De Mick

Terug

RVT De Mick kampte met een groot probleem: de buitengevels vertoonden overal scheuren terwijl in het gebouw patiënten verblijven die recupereren en rust verdienen. In eerste instantie werd bekeken om de buitenschil volledig af te kappen en te hermetselen. Dit is een zware, geluid belastende en dure onderneming.

 Wij hebben hier een alternatief voorgesteld en het Total Wall systeem toegepast. De scheuren in de buitengevels werden ingebonden met inox wokkelvormige teasen die in de voegen werden gemetseld met krimpvrije mortel. Hierdoor wordt de verbinding tussen de gebroken delen terug hersteld. De gescheurde stenen werden bijgewerkt met steenherstellingsmortel op kleur ofwel vervangen.

De gevels met een oppervlakte van meer dan 5200 m² werden gereinigd met het Torbo systeem. 

Terrassen werden waterdicht gemaakt en de bepleistering rond de terrassen werd opnieuw uitgevoerd en geschilderd met een dampopen verfsysteem.

De betonnen delen waren beschadigd doordat water kon infiltreren en het betonijzer begon te roesten. Vermits roest sterk uitzet, werd de beton kapot geduwd. Na de nodige testen werden deze delen afgekapt, gereinigd, het betonijzer werd behandeld en hersteld met betonherstellingsmortel. De beton werd geschilderd met Keim.

Al de glaspartijen werden grondig gereinigd en terug aangekit.

Deze werken werden uitgevoerd in opdracht van Interbuild NV.

Hoe wij je kunnen helpen?

Heidehoeven 13
2980 Zoersel

Michel Plaghki

Katrin Ghielens